راهکار هاى تغذیه براى ترک سیگار

در حال حاضر سرطان ریه بیشترین میزان کشتار را در میان انواع سرطان ها (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) به خود اختصاص داده است.از آنجایى که تمام افراد درگیر با این بیمارى سیگارى ها هستند، و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از روند رو به رشدى برخوردار است، بر آن شدیم تا راهکار هایى را براى ترک سیگار به شما توصیه کنیم، زیرا این استعمال دخانیات نه تنها مضرات فردى را به دنبال خواهد داشت، بلکه اشخاص مرتبط با افراد سیگارى نیز جزء جمعیت در معرض خطر به شمار مى آیند.اگر تصمیم گرفته اید سیگار را ترک کنید از برخى مواد غذایى که ممکن است وابستگى شدید شما را به دود کردن سیگار کاهش دهد، استفاده کنید.
جو دوسر: خوردن جو دوسر و فرآورده هاى آن ممکن است براى ترک سیگار و رهایى از اعتیاد به نیکوتن به شما کمک کند. این ماده غذایى سرشار از فیبر، ویتامین B1 (چیزى که براى آرامش اعصاب و روان ضرورى است) ویتامین E و سایر املاح و مواد معدنى است.در آزمایشاتى که در یک جمعیت ۱۳ نفره در هند انجام گرفته بود، مشاهده شد که ۵ نفر از آنهایى که از جو دوسر استفاده کرده بودند به کلى سیگار را ترک کردند و ۷ نفر تعداد سیگارى که دود مى کردند به نصف کاهش دادند و فقط یک نفر بود که مصرف جو دوسر در او هیچ تغییرى ایجاد نکرد (مقاوم به هر نوع درمان!)نتیجه آزمایش، یافتن عصاره جو دوسر به عنوان یک ماده موثر در ترک اعتیاد به سیگار بود.
اسفناج: اسفناج و برگ چغندر حاوى اسید فولیک، ویتامین C، بتاکاروتن و قند هستند که به دلیل قلیایى کردن محیط بدن در ترک سیگار موثرند. اثر این مواد به این شکل است که میزان ماده اعتیاد آور نیکوتین را در بدن تا مدتى در سطح بالایى نگه مى دارند و در نتیجه نیاز فرد به مصرف نیکوتین را کاهش مى دهند، بنابراین افزایش مصرف مواد غذایى که خاصیت قلیایى ایجاد مى کنند به شخص در ترک سیگار کمک مى کند.
کشمش، انجیر و بادام: این مواد غذایى به راحتى قلیایى بودن بدن را افزایش مى دهند. بنابراین تمایل به سیگار را کم کرده در نتیجه ترک سیگار را راحت تر خواهند کرد. بنابراین اگر جیب هاى خود را از آجیل پر کنید، هر بار که به قصد سیگار دست در جیب مى کنید، کشمش، بادام و انجیر درمى آورید.
آدامس هاى نیکوتین دار: بهتر است یادآور شویم که اگر از آدامس هاى حاوى نیکوتین که مخصوص ترک سیگار هستند، استفاده مى کنید به خاطر داشته باشید تا از مواد اسیدى (موادى که محیط بدن را اسیدى مى کند) که در زیر به آنها اشاره خواهد شد، مصرف نکنید، زیرا خاصیت خنثى کننده خواهند داشت. چنانچه کارشناسان توصیه مى کنند حداقل ۱۵ دقیقه قبل از شروع استفاده از این آدامس ها از خوردن نوشابه (کوکاکولا، قهوه، آب میوه و ماءالشعیر)، گوشت قرمز، تخم مرغ، بادام زمینى و سایر مواد اسیدساز خوددارى کنید.
جوش شیرین: جوش شیرین در واقع یک ماده قلیایى است که قادر به از بین بردن میل به سیگار است و در آزمونى که توسط دکتر «داوتن» انجام شد، این نتیجه به دست آمد که عده اى از سیگارى ها که از جوش شیرین استفاده کرده بودند، پس از پنج هفته و به کلى سیگار را ترک کرده بودند، اما از آنجایى که جوش شیرین ماده اى است که از بین برنده ویتامین ها به خصوص ویتامین B1 در بدن است، بنابراین توصیه نمى شود.
سیر: امروزه سیر اولین نبات درمانى در بین نباتات است که داراى ماده ضدباکترى و مواد فرارگوگرد و سیلیس و ید است. سیر داراى خواص ضدعفونى کننده بى شمار بوده که از عفونت هاى تنفسى و مشکلات احتمالى به شدت جلوگیرى مى کند. مصرف سیر تنها به افرادى که مشکلات گوارشى داشته یا آسپرین مصرف مى کنند و یا از بیمارى هاى پوستى رنج مى برند، توصیه نمى شود و به جاى آن مى توان از پودر سیر استفاده کرد.
عرق شاه تره: عرق شاه تره که در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانى نوشیدنى گوارایى محسوب مى شود، مدر بوده و ضد کمبود ویتامین «ث» است (مشکلى که افراد سیگارى به طور قطع با آن روبه رو هستند) اشتها آور است و به تصفیه خون کمک مى کند.
سایر اقدامات:در اینجا بهتر است به ذکر مواردى بپردازیم که خاصیت عکس داشته و تمایل براى کشیدن سیگار را ایجاد مى کنند. مواد غذایى نظیر گوشت که ادرار را بیشتر اسیدى مى کنند، باعث از دست دادن سریع نیکوتین شده و در نتیجه علاقه به مصرف سیگار را در شخص افزایش مى دهند. از این مواد مى توان به گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، غذا هاى کنسروى، غذا هاى پخته شده در ماکروویو، الکل، جگر، دل و قلوه، سیرابى، جوانه گندم، عدس، جوجه، تخم مرغ، پنیر، بادام زمینى، مغزگردو و قهوه اشاره کرد. (بنابراین براى ترک سیگار تا اطلاع ثانوى کافه رفتن را تعطیل کنید یا به جاى قهوه، آب معدنى بنوشید!)توتون یک عامل محرک سرطان است و ترک کردن سیگار خود همیشه مهم ترین عامل موثر برى جلوگیرى از سرطان ریه است و نیروى رژیم غذایى ضد سرطان ریه به شما کمک مى کند تا خطرات احتمالى که در طول دوران سیگارى بودن به بدن شما وارد شده است را تعدیل کنید.مهم ترین و موثرترین مواد براى جلوگیرى از سرطان ریه، سبزى هاى برگ سبز تیره تازه، هویج، فرآورده هاى دانه سویا، میوه هاى تازه و ماهى هاى تازه و چرب است.سبزى هاى برگ سبز تیره از مهم ترین و مناسب ترین منابع تغذیه اى براى جلوگیرى از سرطان به شمار مى آیند. بنابراین از برگ هاى سبز تیره کاهو هاى ایرانى به دلیل خشن بودن صرف نظر نکنید، زیرا حاوى مواد مغذى بى شمارى هستند.چاى سبز از دیگر مواد بسیار مفید در جلوگیرى از سرطان ریه به شمار مى آید، چنانکه در ژاپن حتى در بین اشخاص معتاد به سیگار تعداد سرطان ریه کمتر از سایر کشورها (نظیر کشور هاى اروپایى و آمریکا) است.سبزى خوردن به خصوص سبزى هاى حاوى ترب، تره، پیازچه، جعفرى و... بسیار مفید و سودمند هستند و علاوه بر دارا بودن فیبر و ویتامین «ث» داراى مواد ضدمیکروب نیز هستند.مواد غذایى حاوى اسیدفولیک نیز مقاومت سلول ها را در برابر سرطان ریه افزایش مى دهند، بنابراین دانشمندان توصیه مى کنند که براى مبارزه با سرطان ریه مى توان هر چه بیشتر از این خوراکى ها استفاده کرد.این مواد عبارتند ازاسفناج، کلم برگ، برگ چغندر، شلغم، کلم بروکلى، کلم بروکسل، لوبیاى خشک و دانه سویا، آب پرتقال و آب سیب.

/ 1 نظر / 16 بازدید